Huisartsen

Na de studie geneeskunde en een drie jarige huisartsenopleiding ben je klaar om als huisarts te gaan beginnen. Maar nu krijg je opeens te maken met tal van vragen en zakelijke beslommeringen die tijdens de opleiding niet aan de orde zijn geweest. Wil je zelfstandig werken of in loondienst, of toch als waarnemer (ZZP-er). En hoe is het met je fiscale verplichtingen of personeel, (sociale) verzekeringen, vermogensvorming en pensioen.

De adviseurs van DixFortuin hebben reeds vele jaren ervaring bij de financiele begeleiding van huisartsen en staan je daarom graag terzijde op al deze gebieden. Daarnaast anticiperen wij op actuele en nieuwe wet- en regelgeving. Onderdeel van ons advies is dat er een begroting wordt gemaakt, zodat je inzicht krijgt in inkomsten en uitgaven, zoals het reserveren voor belasting.

In loondienst:

Tegenwoordig gaan veel huisartsen in dienst bij een andere huisarts (hidha) of een maatschap van huisartsen. Een goed advies over je arbeidscontract is dan van groot belang. Wat is voor je verzekerd door de werkgever, hoe ziet je pensioen eruit en wat gebeurt er bij arbeidsongeschiktheid.

Waarnemen:

Naast loondienst starten de meeste huisartsen na de opleiding als waarnemer (ZZP-er). Je hebt dan niet alleen vrijheid maar ook een aantal fiscale voordelen. Daarnaast heb je een variabel en daardoor onzeker inkomen, hetgeen weer lastig kan zijn als je bijvoorbeeld een huis wilt kopen.

Praktijk starten of overnemen:

Een eigen praktijk is uiteindelijk hetgeen veel huisartsen wensen. Dit kan op verschillende manieren. Wij begeleiden je bij de aankoop of de start van de eigen praktijk. Zo onderhandelen wij over de overnamesom en stellen wij de contracten op. Tevens zorgen wij voor de benodigde financiële onderbouwing voor bijvoorbeeld de aanvraag van een praktijkfinanciering. Maar ook helpen wij je bij je plichten als werkgever, zoals arbeidscontracten.

Contact