Tandartsen

Na de zesjarige opleiding tandheelkunde, kun je de keuze maken om nog verder te specialiseren voor bijvoorbeeld orthodontist of kaakchirurg. Maar je kunt ook starten als tandarts. Maar nu krijg je opeens te maken met tal van vragen en zakelijke beslommeringen die tijdens de opleiding niet aan de orde zijn geweest. Wil je zelfstandig werken of in loondienst, of toch als waarnemer. En hoe is het met je fiscale verplichtingen of personeel, (sociale) verzekeringen, vermogensvorming en pensioen.
De adviseurs van DixFortuin hebben reeds vele jaren ervaring bij de financiële begeleiding van tandartsen en staan je daarom graag terzijde op al deze gebieden. Daarnaast anticiperen wij op actuele en nieuwe wet- en regelgeving. Onderdeel van ons advies is dat er een begroting wordt gemaakt, zodat je inzicht krijgt in inkomsten en uitgaven, zoals het reserveren voor belasting.

Waarnemen:

De meeste tandartsen starten na de opleiding als waarnemer/praktijkmedewerker in de vorm van zelfstandig ondernemer (ZZP-er). Je hebt dan niet alleen vrijheid maar ook een aantal fiscale voordelen. Daarnaast heb je een variabel en daardoor onzeker inkomen, hetgeen weer lastig kan zijn als je bijvoorbeeld een huis wilt kopen.

In loondienst:

Naast waarnemen starten de afgestudeerde tandartsen ook vaak in loondienst bij een andere tandarts of in een maatschap van meerdere tandartsen. Een goed advies over je arbeidscontract is dan van groot belang. Wat is voor je verzekerd door de werkgever, hoe ziet je pensioen eruit en wat gebeurt er bij arbeidsongeschiktheid.

Contact